La cerimònia de lliurament dels guardons se celebrarà el 21 de novembre en el Palau de les Arts
La presentadora de televisió Nuria Roca conduirà la gala, que portarà el lema #Passiópercrear i comptarà amb la música en directe de La Fúmiga i el grup de ‘swing’ Peter Gun & The Paper Hats
El Premi d’Honor de l’Audiovisual Valencià, que atorga Cultura de la Generalitat ha recaigut en aquesta tercera edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià en l’actriu Empar Ferrer. Ho ha explicat la Secretària Autonòmica, Raquel Tamarit, que ha volgut destacar “el treball infatigable d’una actriu valenciana polièdrica, que ha donat vida a multitud de personatges de la pantalla gran i de sèries de televisió”, i ha afegit que “va descobrir la seua passió per la interpretació en un grup de teatre ‘amateur’ del seu poble i en les presentacions de la seua falla. Des de llavors ja no ha parat i s’ha llaurat una carrera molt intensa i continuada”. Tamarit ha afegit:“Empar, a més, és una professional molt reconeguda i volguda pel sector, tant en l’àmbit autonòmic com estatal, i una persona amb la qual han comptat tant directors que van trepitjar fort en l’escena cinematogràfica valenciana de finals dels anys 70 i els anys 80 com Carles Mira, com de directors i directores espanyols amb els quals ha treballat en pel·lícules imprescindibles. Per això i per ser una actriu de teatre i cinema a parts iguals, Empar es mereix moltíssim el reconeixement explícit i merescut de la gent de la seua terra”.
![](https://academiaavav.com/wp-content/uploads/2020/11/VA_6293-1024x676.jpg)
Empar Ferrer (Mislata, 1947)
![](https://academiaavav.com/wp-content/uploads/2020/11/Empar-Ferrer-PR-1-300x450-1.jpg)
Actriu de teatre, cinema i televisió, el seu debut professional vingué de la mà de Joan Monleón en l’obra ‘La infanta Tellina i el rei Matarot’ que suposa l’inici de la seua trajectòria en els escenaris teatrals. Ha interpretat multitud de papers en pel·lícules i sèries de televisió. Pel que respecta al cinema, es va estrenar en ‘Visanteta esta-te queta’, de Vicente Escrivà en 1979 i, un any després, Carles Mira la va reclutar per a les comèdies valencianes ‘Con el culo al aire’ i ‘Que nos quiten bailao’, per a continuar amb una trajectòria cinematogràfica que abasta una trentena de pel·lícules amb títols destacats com a ‘Celos’, ‘Soldados de Salamina’, ‘Volavérunt’, ‘El corazón del guerrero’, ‘Flores de otro mundo, ‘Solas’, ‘El viaje de Carol’ o ‘Las 13 rosas’.
Pel que respecta als seus treballs en sèries de televisió, compta també amb una llarga trajectòria en papers en més d’una vintena de títols entre els quals es troben: ‘Amar en tiempos revueltos’, ‘Hospital Central’, ‘Les moreres’, ‘Negocios de familia’, ‘Gran Reserva’, ‘La que se avecina’, ‘Aquí no hay quien viva’, ‘El tiempo entre costuras’ o la recent ‘El pueblo’.
‘Passió per crear’, una cerimònia que també retrà homenatge a Luis García Berlanga
Els guardons s’entregaran en una cerimònia, el pròxim 21 de novembre a Les Arts, conduïda per la presentadora Núria Roca. Segons el president de l’AVAV, Pep Llopis, “l’hem titulada ‘Passió per crear’, perquè l’emoció de la creació és el que ens fa sentir vius i ens ajuda a no defallir”. En la cerimònia s’homenatjaran Luis García Berlanga i a Ennio Morricone, i es comptarà amb l’acompanyament musical en directe del grup de música valencià La Fúmiga i el grup de ‘swing’ Peter Gun & The Paper Hats.
Les nominacions a les 22 categories dels III Premis de l’Audiovisual Valencià
Opten a millor llargmetratge les següents pel·lícules: ‘La mort de Guillem’, de Lastor Mitjana / Som Batabat / Suicafilms / Televisió de Catalunya / À Punt Mèdia; ‘La boda de Rosa’, de Turanga Films S.L./ Tandem Films / Setembro Cinema / La boda de Rosa la pel·lícula AIE / Halley Productions; i ‘Coses a fer abans de morir’, de The Fly Hunter S.L. / Fosca Films.
![](https://academiaavav.com/wp-content/uploads/2020/11/VA_6481-1024x600.jpg)
GALERIA D’IMATGES
Fotos: Eva Máñez
![](https://academiaavav.com/wp-content/uploads/2020/11/FALDON-CON-TODOS-LOS-LOGO-AVAV-2020-1024x332.jpg)