You are currently viewing ‘LA MORT DE GUILLEM’, MILLOR LLARGMETRATGE DE FICCIÓ ALS PREMIS DE L’AUDIOVISUAL VALENCIÀ

‘LA MORT DE GUILLEM’, MILLOR LLARGMETRATGE DE FICCIÓ ALS PREMIS DE L’AUDIOVISUAL VALENCIÀ

  • Post category:Premis 2020

La producció de Suica Films i À punt Mèdia gana a més el premi al millor guió original, i la nostra acadèmica Glòria March, el premi a la millor actriu protagonista

‘Coses a fer abans de morir’ és la pel·lícula amb més premis i triomfa amb les seues interpretacions

La gran nit de l’audiovisual valencià va arribar a la seua fi i deixen un palmarés d’allò més divers i repartit entre la ficció i el documental. Aquesta tercera edició dels premis, segurament la més complicada d’alçar a causa de la crisi sanitària, finalment ha sigut tot un èxit i hem pogut repartir les 22 estatuetes que entrega la nostra Acadèmia com a reconeixement i posada en valor a la indústria audiovisual valenciana, que no es doblega davant les adversitats i demostra, un any més, que té molt potencial, tant dins com fora de les nostres fronteres.

La gran triomfadora de la nit ha sigut la cinta de Carlos Marqués-Marcet, ‘La mort de Guillem’, que s’emporta tres premis importants, millor llargmetratge de ficció, millor guió original per a Alfred Pérez-Fargas i Roger Danès, i millor actriu protagonista per a Glòria March.

Una de les pel·lícules de ficció que comptava amb més nominacions és ‘La boda de Rosa’, que s’emporta el reconeixement a la seua directora, la veteranaIcíar Bollain, i al treball de direcció de producció del nostre acadèmic Cristian Guijarro.

Imatge de La boda de Rosa

‘Coses a fer abans de morir’, dirigida per Miguel Llorens i Cristina Fernández Pintado, és una de les obres que més premis ha aconseguit en aquesta edició. Àngel Fígols i Cristina Fernández Pintado reberen els premi a les millors interpretacions de repartiment, i el seu protagonista, Sergio Caballero, el premi al millor actor protagonista. A més, Josep Zapater i Noelia Pérez, el premi a la millor música original.

Imatge de Coses a fer abans de morir

La cinta del nostre soci Vicent Monsonís, ‘Un cercle en l’aigua‘, guanyà dos dels quatre premis als que estava nominada: millor vestuari, premi per a Inés Liverato, i millor maquillatge i perruqueria, per a Vicen Beti i Fina Espert.

En l’apartat dels llargmetratges documentals, els premis també han estat molt repartits. El premi gros se l’emportà ‘The Mystery of the Pink Flamingo’, de Los Hermanos Polo, que obtenen a més el premi a la millor direcció artística per a Carla Fuentes i al millor so, per a Leticia Argudo. Pel la seua part, ‘Lobster Soup’, dels nostres socis de Suica Films, s’alçà amb el premi al millor muntatge i postproducció, per a Sara Marco Caballero. El documental de Nakamura Films, ‘La receta del equilibrio’ guanyà el premi a la millor fotografia i il·luminació per a Celia Riera.

Imatge de The Mystery of the Pink Flamingo

Els curtmetratges triomfadors d’aquesta tercera edició dels Premis estan dirigits per alguns dels nostres acadèmics. En la categoria de ficció ha guanyat ‘Stanbrook’, d’Óscar Bernácer (Nakamura Films i Nephillin Produccions); en la de documental, ‘Apache‘, dirigit per Octavio Guerra (Apache Films); i en el d’animació,‘Rutina, la prohibición, signat per Samuel Ortí, d’Hampa Studio.

Imatge de Stanbrook

Les sèries d’À punt han sigut les grans protagonistes de la nit. La sèrie de ficció ‘Parany‘, dirigida pel nostre company Juan Luis Iborra, va aconseguir el premi a la millor sèrie de ficció, mentre que ‘La memòria rescatada‘, dirigida per Helena Sánchez Bel, guanyà el de millor sèrie de gènere documental. En la categoria de millor videojoc, el guanyador d’aquesta edició ha sigut ‘Summer in Mara‘, de l’estudi valencià Chibig.

Imatge de Parany

PALMARÉS COMPLET

MILLOR VESTUARI: Inés Liverato, per Un cercle en l’aigua

MILLOR MAQUILLATGE I PERRUQUERIA:Vicen Beti i Fina Espert, per Un cercle en l’aigua

MILLOR SO: Leticia Argudo, per The Mystery of the Pink Flamingo

MILLOR MÚSICA ORIGINAL: Josep Zapater i Noelia Pérez, per Coses a fer abans de morir

MILLOR ACTOR DE REPARTIMENT:Àngel Fígols, per Coses a fer abans de morir

MILLOR ACTRIU DE REPARTIMENT: Cristina Fernández Pintado, per Coses a fer abans de morir

MILLOR DIRECCIÓ ARTÍSTICA: Carla Fuentes, per The Mystery of the Pink Flamingo

MILLOR DIRECCIÓ DE PRODUCCIÓ: Cristian Guijarro, per La boda de Rosa

MILLOR SÈRIE: Parany, de Pro Ficció TV, S.L.

MILLOR SÈRIE DOCUMENTAL: La memòria rescatada, dels Somnis de la Formiga Roja SLU

MILLOR CURTMETRATGE DE FICCIÓ: Stanbrook, de Nakamura Films, SL / Nephillim Produccions, S.L.

MILLOR CURTMETRATGE DOCUMENTAL: Apache, de Calibrant Produccions SL

MILLOR CURTMETRATGE D’ANIMACIÓ: Rutina, la prohibición, d’Hampa Studio SL.

MILLOR GUIÓ:Alfred Pérez-Fargas i Roger Danès, per La mort de Guillem

MILLOR MUNTATGE I POSTPRODUCCIÓ: Sara Marco Caballero, de Lobster Soup

MILLOR DIRECCIÓ DE FOTOGRAFIA I IL·LUMINACIÓ: Celia Riera, per La receta del equilibrio

MILLOR ACTOR PROTAGONISTA: Sergio Caballero, per Coses a fer abans de morir

MILLOR ACTRIU PROTAGONISTA: Glòria March, per la mort de Guillem

MILLOR DIRECCIÓ: Icíar Bollaín, per La boda de Rosa

MILLOR LLARGMETRATGE DOCUMENTAL:The Mystery of the Pink Flamingo, de Los Hermanos Polo / Japonica Films

MILLOR LLARGMETRATGE: La mort de Guillem, de Lastor Mitjana / Som Batabat / Suicafilms /Televisió de Catalunya / À punt Mèdia

MILLOR VIDEOJOC: Summer in Mara, de Chibig

Els Premis estan organitzats per l’Institut Valencià de Cultura i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual. Estan patrocinats pel Ajuntament de València i À Punt Mèdia i compten amb la col·laboració d’Egeda, Crea SGR i AISGE