You are currently viewing L’AVAV presenta L’Albufera com a Lloc d’Interés Cinematogràfic – LIC davant les Acadèmies de Cinema i Audiovisual de la península

L’AVAV presenta L’Albufera com a Lloc d’Interés Cinematogràfic – LIC davant les Acadèmies de Cinema i Audiovisual de la península

Representants de huit Acadèmies de Cinema i Audiovisual de la península han presentat la distinció Llocs d’Interés Cinematogràfic – LIC i han revelat els huit espais designats en aquesta primera edició, en una roda de premsa celebrada en el Centre Cultural Marcos Valcárcel d’Orense. Per part de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, la seua presidenta, Teresa Cebrián, ha destacat L’Albufera de València com a enclavament mereixedor d’aquest reconeixement.

La distinció LIC reconeix espais d’especial rellevància per a la indústria audiovisual, ja siga pel seu valor en la producció fílmica, la seua importància històrica o el seu significat simbòlic. Aquesta distinció ressalta la riquesa cultural i cinematogràfica de cada territori i fomenta la preservació i promoció d’aquests espais que han contribuït de manera significativa a la història i la identitat audiovisual de la península.

En la presentació van estar presents Álvaro Pérez Becerra, president de l’Acadèmia Galega do Audiovisual, qui va actuar com a amfitrió; Marta Velasco, presidenta de l’Acadèmia de Cinema d’Andalusia; Santiago Fúster, director de Màrqueting de l’Acadèmia Aragonesa de Cinema; Graciela Mier, presidenta de l’Acadèmia de Cinema Asturià; Laia Aubia, directora de l’Acadèmia de Cinema Català; Silvia Venegas, presidenta de l’Acadèmia de Cinema d’Extremadura; Diogo Camoes, director de l’Acadèmia Portuguesa de Cinema i Teresa Cebrián, presidenta de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual.

La relació de LIC designats en aquesta primera edició ha sigut la següent:

Andalusia : Desert de Tavernes (Almeria)
Aragó : Sos del rei catòlic (Saragossa)
Astúries : Llanes (Astúries)
Catalunya : Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona (Barcelona)
Extremadura : Guadalupe i el Geoparc de Villuerca-Ibores-Jara (Càceres).
Galícia : Llogaret de Facós, Lobeira (Orense)
Portugal : Tobis Portuguesa (Lisboa)
València : L’Albufera (València)

L’anunci dels Llocs d’Interés Cinematogràfic ha posat el colofó a la VII Trobada d’Acadèmies de Cinema i Audiovisual, celebrada entre el 29 de setembre i l’1 d’octubre en el marc del Festival de Cinema d’Orense.