You are currently viewing Comunicado GloVal: Selección final Connecting Cottbus

Comunicado GloVal: Selección final Connecting Cottbus

  • Post category:AVAV

Amb molta alegria, comuniquem des de gloVAL la selecció final de les representants del sector audiovisual valencià que acudiran al Mercat de Coproducció Connecting Cottbus (coco) que se celebrarà a la ciutat de Cottbus, Alemanya, els dies 8, 9 i 10 de novembre de 2023. Les participants triades pel comité de selecció de Connecting Cottbus són:

Giovanna Ribes, Tarannà Films
Sandra Mora, Quatre Films

Aquesta iniciativa, posada en marxa per gloVAL en col·laboració amb el mercat Connecting Cottbus i secundada per l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV), s’engloba dins de l’estratègia desenvolupada per l’oficina de promoció i difusió internacional del sector audiovisual valencià dedicada a donar suport a les empreses i professionals valencians en la seua internacionalització.
A més d’oferir als participants de la indústria l’oportunitat de descobrir nous projectes i debatre possibles associacions amb l’objectiu de fomentar la coproducció internacional, el programa marc de coco ofereix una visió de les tendències i reptes actuals en el finançament, producció i distribució de pel·lícules. Els temes de la indústria s’exploren en forma de panells, taules redones, conferències i tallers. Durant l’estada dels participants seleccionats, diversos actes de
networking reuniran representants de projectes i participants de la indústria, i també oferiran l’oportunitat de conéixer cineastes del FilmFestival Cottbus, el qual se celebra paral·lelament.
Després de conéixer la seua elecció, Giovanna Ribes, de Tarannà Films, ha assenyalat que “la possibilitat de ser part del mercat de coproducció Connecting Cottbus ens dona una oportunitat única no sols de fomentar la coproducció internacional dels nostres propis projectes i descobrir nous, sinó també de veure els nous reptes de finançament, producció i distribució en una Europa en la qual estan canviant les maneres de completar el finançament -al mateix temps
que la distribució internacional- d’un projecte cada vegada és més complex i competitiu”.
“La posada en comú, els vincles que es creen en conéixer-se en persona, són d’un valor inestimable. Ens dona confiança crear vincles per al futur, no sols per a les persones que hem sigut seleccionades, sinó també per als nostres companys i companyes, amb els qui podem compartir allò adquirit segons les seues necessitats”, ha afegit.

Per part seua, Sandra Mora, de Quatre Films, ha manifestat: “ És una oportunitat molt bonica de fer intercanvis i networking amb projectes i productores de països de l’est. A més, en el punt en el qual em trobe amb la meua pel·lícula, em ve molt bé contactar amb programadors, agents de vendes i possibles finançadors”.

Des de gloVAL els desitgem a les dues participants la millor de les experiències i molt d’èxit.