You are currently viewing Trobades #AVAVirtual: NOMINATS AL GOYA 2021

Trobades #AVAVirtual: NOMINATS AL GOYA 2021

  • Post category:#AVAVirtual

Parlem amb Toni Novella i Lina Badenes, nominats al Premi Goya pel seu treball en ‘Nieva en Benidorm’ i ‘La boda de Rosa‘ respectivament

En l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual reprenem la nostra activitat online que tan bon acolliment va tindre l’any passat quan vam començar les nostres trobades virtuals amb professionals de l’audiovisual a través del nostre Canal de YouTube. En aquesta ocasió, la trobada tindrà lloc a través de la plataforma Zoom i serà en directe, perquè el públic assistent puga participar i llançar algunes preguntes als nostres convidats.

Per a aquesta nova sessió d’#AVAVirtual no volíem deixar passar l’ocasió de la imminent gala dels Premis Goya per a conversar amb els nostres Acadèmics nominats en aquesta 35a edició dels premis de l’Academia de Cine. És el cas de Toni Novella i Lina Badenes. Novella va treballar com a director de producció en l’última pel·lícula d’Isabel Coixet, Nieva en Benidorm, la qual està nominada a més a la millor direcció. El cas de Lina Badenes, la nostra sòcia és la productora de La boda de Rosa, la reeixida comèdia de Icíar Bollaín que està nominada a ni més ni menys que huit estatuetes, entre elles a millor guió original, millor direcció i millor actriu protagonista per a Candela Peña. Recordem que Lina Badenes va recollir el premi a la millor direcció per a Icíar Bollaín en els passats Premis de l’Audiovisual Valencià, i la cinta es va portar a més el premi a la millor direcció de producció, per al nostre soci Cristian Guijarro.

La cita virtual tindrà lloc dimarts 2 de març a les 19h. Per a poder accedir a la Trobada amb aquests dos professionals, heu d’inscriure-vos a través d’aquest formulari abans del dilluns 1 de març a les 23h. La inscripció és totalment gratuïta. La activitat estarà moderada per Laura Pérez Gómez.

INSCRIU-TE A LA TROBADA ACÍ

INSCRIPCIONS OBERTES FINS A l’1 DE MARÇ A LES 23h.

Lina Badenes

Des de 2004, Lina Badenes desenvolupa la seua labor com a productora independent en països com Itàlia, l’Uruguai, Cuba, Guatemala, els EUA i Austràlia. En 2011, torna a Espanya i crea Turanga Films, productora de cinema amb seu a Madrid i València que produeix pel·lícules documentals i de ficció amb projecció al mercat internacional. Turanga prioritza el desenvolupament de projectes que conjuguen elements d’entreteniment amb temes que puguen ser d’interés social, cultural o artístic. Les seues produccions més recents són La boda de Rosa (2020), de Icíar Bollain (6 Medalles CEC, 2 Premis AVAV, 2 Premis Festival de Màlaga, 9 Nominacions Premios Feroz, 8 Nominacions Premis Goya), Rol & Rol (2020), documental de Chus Gutiérrez, (Festivals de Màlaga i Seminci entre altres); La innocència(2019) de Lucía Alemany (2 Nominacions Premis Goya, 3 Premis AVAV, 1 Premi Gaudí, Festivals de Sant Sebastià, Seminci, Sevilla, Almería, Abycine, Som Cinema, Rec, entre altres) i Staff Only (2019) de Neus Ballús (Festivals Berlinale, Sant Sebastià, Màlaga, BFI, entre altres).

Toni Novella

Toni Novella es va llicenciar en Ciències de la Informació en la Universitat Complutense de Madrid, anys d’estudiant en els quals comença a endinsar-se en el món del cinema com a meritori de producció. En acabar els seus estudis encara les seues primeres pel·lícules com a auxiliar de producció en Tacones Lejanos, de Pedro Almodóvar (1991) i Demasiado corazón (1991), d’Eduardo Campoy, entre altres. La seua primera pel·lícula com a cap de producció li arriba amb La pistola de mi hermano (1996), de Ray Loriga, a la qual li segueixen amb el mateix càrrec, El espinazo del diablo (2000) de Guillermo del Toro i Hable con ella (2001) de Pedro Almodóvar. En 2015 obté el seu primer Premi Goya a la Millor Direcció de Producció per El niño, de Daniel Monzón i el Premi Gaudí. En 2020 els seus crèdits figuren en Nieva a Benidorm d’Isabel Coixet com a director de producció, en Malasaña 32 i L’estiu que vivim com a productor delegat de 4 Cats, i en Live is life com a productor i director de producció.