You are currently viewing MASTERCLASS  SOBRE LA HISTÒRIA DEL CINEMA VALENCIÀ

MASTERCLASS SOBRE LA HISTÒRIA DEL CINEMA VALENCIÀ

  • Post category:Eventos

La historiadora de cinema i académica, Áurea Ortiz, impartirà una classe magistral sobre la història del nostre cinema

Una introducció a la història del cinema valencià’ tractarà d’analitzar les diferents etapes de la història del cinema i l’audiovisual, situant-les en el seu context històric, social i polític i presentant els seus principals senyals d’identitat artística.

Amb aquesta aproximació històrica i artística, en l’Acadèmia i de la mà d’Áurea Ortiz, oferim la possibilitat de descobrir imatges del passat, cicles, protagonistes i les majors singularitats del cinema de la Comunitat Valenciana.

Organitzada per Ramón Alfonso -membre de la Comisió de Comunicació de l’AVAV-, la activitat tindrà lloc el dimecres 16 de juny a les 18h a la Sala SGAE Centre Cultural de València. La classe magistral tindrà una duració aproximada de 120 minuts, desenvolupant-se de 18 a 20 hores, en els quals també es visionaran fragments de cinema mut, del temps de la companyia Cifesa o de la televisió de la dècada dels noranta del segle passat.

Aquesta activitat està destinada a tots els membres de l’Acadèmia, professionals, estudiants del sector audiovisual i amants del cinema que estiguen interessats a descobrir la història de l’audiovisual de la Comunitat Valenciana. 

Si vols assistir a la masterclass gratuïta, inscriu-te a través aquest formulari.

? Dimecres 16 de juny de 2021.
? De 18 a 20 hores.
? Sala SGAE Centre Cultural (C/ Blanquería, 6, 46003, València).

INSCRIPCIONS OBERTES FINS AL DIMECRES 16 DE JUNY A LES 11 HORES.

  Amb la col·laboració de Fundació Sgae 

ÁUREA ORTIZ

Historiadora de cinema, professora associada d’Història de l’Art en la Universitat de València i integrant de l’equip de la Filmoteca des dels seus inicis (1990). Ha dut a terme investigacions, publicacions, monogràfics, seminaris i exposicions centrades en la història del cinema espanyol; la relació del cinema i les arts; i la representació de les dones, les arts plàstiques i el cinema, en el MuVim (Perquè diuen cinema de dones quan volen dir cinema), en la Universitat de Valladolid (Cine, mujer e inmigración) i en l’IVAC (La Caza, El extraño viaje o Calle Mayor).

És autora de llibres com La Pintura en el cine: Cuestiones de representación visual (Paidos), La arquitectura en el cine: constuyendo una ilusión (MuVIM) i Del cuadro al encuadre: la pintura en el cine (MuVIM), així com d’artícles publicats en revistes especialitzades com Cahiers du Cinema España, Caimán Cuadernos de Cine i Viridiana.

A més de ser comissària d’exposicions a l’IVAC, la Filmoteca de València, la Filmoteca Espanyola i de la Universitat de València, també forma part de l’equip del programa cultural Café con vistas (Radio Klara), del podcast Laboratorio de Investigación de Series (Podium Podcast), col·labora setmanalment amb una columna en CulturPlaza i escriu sobre cinema en Lletraferit.