You are currently viewing “LA CULTURA NO SOLS ÉS ENTRETENIMENT, LA CULTURA ÉS IDENTITAT”

“LA CULTURA NO SOLS ÉS ENTRETENIMENT, LA CULTURA ÉS IDENTITAT”

La nostra acadèmica Cristina Perales, entrevista a una de les actrius més destacades del panorama audiovisual valencià en un nou lliurament de “Coses a Dir”.

En aquest quart lliurament de “Coses a Dir”, disponible a través del nostre canal oficial de Youtube, entrevistem la reconeguda actriu Pilar Almería, qui ens explica com va començar en el món de la interpretació i com veu actualment la gestió de la indústria audiovisual valenciana.

Amb la mateixa il·lusió que quan va començar a actuar, no solament ha tingut l’oportunitat d’interpretar infinitat de personatges en els seus 35 anys de trajectòria professional, sinó que també li han donat l’oportunitat de convertir-se en empresària i directora.

L’actriu alcoiana ens explica com sempre ha treballat per la seua llengua i com la cultura per a ella no solament és entreteniment i identitat, sinó que també “és sentir-se orgullosos de les nostres coses”.

A continuació us deixem l’entrevista completa:

Pilar Almería

Llicenciada en Art Dramàtic i fundadora de la Companyia de Teatre Micalet juntament amb Joan Peris i Ximo Solano, actriu que ha desenvolupat la seua carrera com a intèrpret i directora.

Entre els seus projectes com a actriu trobem ‘El jardí dels Cireres’ d’Anton P. Txèkhov, ‘Nadal a casa els Cupiello’ d’Eduardo de Filippo, ‘Don Juan’ de Molière, ‘El somni d’una nit d’estiu’ de W. Shakespeare i ‘Ai Carmela’ de J. Sanchis Sinisterra entre altres. Com a directora, alguns dels projectes que ha desenvolupat són ‘Marors’ d’Isabel Carmona, ‘Letra Gorda’ amb textos de Griselda Gabaro i ‘La Visita’ de Marta Roig.

Ha participat en nombroses produccions audiovisuals com ‘La Vall’, ‘Hospital Central’, ‘El Barco’, ‘Bon dia bonica’, ‘Les Moreres’ o ‘Maniàtics’ i a més, ha sigut guardonada amb el Premi Narcís de l’AAPV en 2014, el Premi AAPV a Actriu de Doblatge en 2009, el Premi Tirant a Millor Actriu Secundària de televisió en 2007 i el Premi Tirant per Interpretació de Doblatge en 2002, entre altres.