You are currently viewing ELS PREMIS DE L’AUDIOVISUAL VALENCIÀ SERAN ‘PREMIS BERLANGA’

ELS PREMIS DE L’AUDIOVISUAL VALENCIÀ SERAN ‘PREMIS BERLANGA’

L’IVC i l’AVAV acorden que el nom dels Premis de l’Audiovisual Valencià siga ‘Premis Berlanga’ a partir de 2021

La quarta edició d’aquests premis se celebrarà al Teatre Principal d’Alacant el 4 de desembre ja com a ‘Premis Berlanga’

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, han acordat que els premis amb els quals es reconeix anualment el treball de l’audiovisual valencià es denominen a partir de 2021 ‘Premis Berlanga’, com a homenatge al cineasta valencià en el centenari del seu naixement.

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha assenyalat que “amb aquesta nova denominació no sols volem retre homenatge a Luis García Berlanga en el centenari del seu naixement, sinó que també volem vincular la seua figura de manera permanent a la gran festa anual de l’audiovisual valencià”.

Tamarit també ha assenyalat que “d’aquesta manera, la celebració dels Premis Berlanga s’integra en el calendari d’activitats organitzades per la Generalitat Valenciana dins de l’Any Berlanga, que culminarà el 12 de febrer de 2022 amb un altre gran esdeveniment cinematogràfic: la gala de lliurament de premis de la trenta-sisena edició dels Premis Goya al Palau de les Arts.”

Sobre el nou nom dels premis de l’audiovisual valencià, el president de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, Pep Llopis, ha assenyalat que “creiem que la celebració del centenari de Berlanga és un moment ideal per a fer aquest pas i que, a més, suposa un homenatge que es mantindrà en el temps, ja que cada any esperem celebrar els premis i tindre present la figura i el llegat del nostre mestre, dedicant-li un homenatge permanent.”

Premis Berlanga en el Teatre Principal d’Alacant

Ja sota la denominació de ‘Premis Berlanga’, la gala de lliurament de la quarta edició dels premis audiovisual valencià se celebrarà el dissabte 4 de desembre al Teatre Principal d’Alacant i serà retransmesa en directe per a Punt.

Aquest canvi de denominació ha sigut possible gràcies a Empreses Audiovisuals Valencianes Federades (EAVF), que té registrat el nom de ‘Premis Berlanga’ des de 2008 i amb el qual va organitzar quatre edicions d’aquests premis. Ara, EAVF ha cedit el seu ús a l’IVC i l’AVAV perquè siga utilitzat en els premis de l’audiovisual valencià a partir de 2021.

En aquesta nova edició, els ‘Premis Berlanga’ tenen com a objectiu reconéixer la qualitat d’aquelles pel·lícules i altres produccions audiovisuals de caràcter cultural o d’entreteniment, que hagen sigut estrenades entre la data del lliurament dels últims premis, 21 de novembre de 2020, i el 31 de desembre de 2021.

També tenen com a objectiu destacar els mèrits en l’àmbit creatiu, artístic i tècnic dels professionals valencians i les professionals valencianes que les han realitzades, en el marc d’una total igualtat d’oportunitats dels qui treballen en el sector audiovisual.

En 2021, els premis tornaran a comptar amb vint-i-quatre categories a concurs, a més del tradicional Premi d’Honor que s’atorga directament i que es donarà a conéixer en les dates pròximes a la cerimònia. Aquestes categories inclouen als llargmetratges, els curtmetratges i les sèries, ja siguen de gènere documental, de ficció o d’animació, així com la categoria de millor videojoc.