You are currently viewing <strong>Daniel Méndez serà el director de gloVAL, l’oficina de difusió exterior de l’audiovisual valencià</strong>

Daniel Méndez serà el director de gloVAL, l’oficina de difusió exterior de l’audiovisual valencià

  • Post category:Noticias

IVC gloVAL – Oficina de difusió exterior de l’audiovisual valencià

  • gloVAL està impulsada per l’IVC i gestionada per l’AVAV
  • El primer director de la nova entitat és un professional amb una dilatada trajectòria internacional dins de l’audiovisual

València (09.05.23). Daniel Méndez ha sigut elegit com a primer director de l’acabada de crear gloVAL- Oficina de difusió exterior de l’audiovisual valencià.

Méndez assumeix la direcció d’aquest organisme després de superar un procés de licitació oberta i amb l’objectiu d’acompanyar al sector en formació, promoció de les produccions i presència en mercats, festivals i laboratoris creatius.

L’Oficina de difusió exterior de l’audiovisual valencià continua així amb el procés que va iniciar després del seu llançament i presentació, el mes de febrer passat, per part dels seus impulsors: Cultura de la Generalitat i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV), encarregada de la gestió de gloVAL.

Aquesta nova entitat ja ha establit la seua seu en les instal·lacions de l’AVAV i ha incorporat un responsable de comunicació i el seu director, amb l’elecció de Daniel Méndez. D’aquesta manera, gloVAL comença ja la seua marxa en la difusió i promoció de l’audiovisual valencià. La seua primera cita internacional serà el Festival de Cannes, que se celebra del 16 al 27 de maig.

Després de la seua designació com a nou director de gloVAL, Méndez ha assenyalat: “Vull ser el punt de suport perquè des de gloVAL l’audiovisual valencià viatge a l’exterior i culla reconeixements i èxits. Vull connectar el talent valencià amb socis internacionals, fomentant la presència de les seues obres fora de les nostres fronteres”.

La direcció de gloVAL, sens dubte, és part d’una cosa molt més gran: la projecció de la Comunitat Valenciana i l’èxit del seu sector audiovisual, al costat de totes i tots aquells que el componen”, ha agregat.

La trajectòria de Daniel Méndez

Daniel Méndez és un emprenedor i executiu qualificat dins de la indústria audiovisual, amb una àmplia experiència en el desenvolupament de continguts audiovisuals, finançament, producció, adquisicions, màrqueting i estratègies de vendes, serveis de producció internacionals, consultoria i formació.

El nou director de gloVAL és diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat d’Alacant (UA), compta amb una diplomatura en Guió per l’Escola de Cinematografia i Arts Audiovisuals de la Comunitat de Madrid (ECAM) i un Màster Europeu en Gestió Audiovisual de la Media Business School, a més de nombrosos tallers i cursos internacionals.

Francesc Felipe, Daniel Méndez y Teresa Cebrián.

Amb una trajectòria professional de tres dècades, Méndez va fundar Mano Negra Films amb la qual ha produït llargmetratges i documentals com ‘La Libertad es una palabra grande’, premiat en la Seminci 2019, o ‘La Vida Chipén’, la qual va ser nominada en els últims premis Goya.

Ha treballat a Berlín per a la productora alemanya Wüste Film Ost com a coordinador de producció en ‘Dunkel’ i ‘Marry Em! – Aber bitte aud Indisch!’; com a coordinador de figuració de capítols de ‘Joc de Trons’ rodats a Andalusia per a HBO, així com responsable del pressupost i supervisor del rodatge del contingut audiovisual per al pavelló de l’Aràbia Saudita de l’Expo Dubai 2020-2021 per a Boris Micka Associates.

Va ser consultor de guió per a ‘En Carne Viva’, d’Elamedia Estudios; i fixer en serveis de producció per a l’estatunidenca NBC Universal en la preparació per a la retransmissió de la Solheim Cup 2023.

Igualment, ha sigut subdirector del programa de postgraduat MEGA de la Media Business School. És membre d’EAVE, NIPKOW alumni i ha participat en nombrosos tallers i workshops internacionals (PUENTES, *MFI). Els seus projectes han sigut seleccionats en fòrums de coproducció com Sitges Pitchbox o Guadalajara (Mèxic), sent triat per l’ICAA per a participar en l’edició de 2019 de Locarno Pro-Match Em! (Suïssa), entre altres.

gloVAL – Oficina de difusió exterior de l’audiovisual valencià

gloVAL disposa d’una seu pròpia dins de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual i també d’un equip humà per a desenvolupar les seues accions. Entre les seues funcions, s’encarregarà d’organitzar esdeveniments de suport a l’audiovisual valencià en l’àmbit estatal i internacional; promoure l’audiovisual en mercats i laboratoris estatals i internacionals i acompanyar en la participació de produccions valencianes en festivals estatals i internacionals.

També, assessorar per a internacionalitzar projectes audiovisuals valencians en desenvolupament; secundar i crear bosses de viatge i acreditacions per a fomentar la participació de les empreses i associacions en l’àmbit internacional; difondre els calendaris, terminis i condicions de participació en festivals i mercats audiovisuals, així com de les diferents convocatòries d’ajudes de caràcter estatal i internacional, i organitzar cursos de formació en internacionalització a les empreses audiovisuals valencianes.

Així mateix, gloVAL es coordinarà amb festivals, mercats i laboratoris que compten amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura i també establirà ponts amb altres institucions públiques i privades com el ICEX, IVACE o la Plataforma d’Internacionalització de la Cultura Valenciana i altres nacionals i internacionals.