You are currently viewing ‘CREC QUE LA LLIBERTAT ESTÀ PER A EXERCIR-LA’

‘CREC QUE LA LLIBERTAT ESTÀ PER A EXERCIR-LA’

  • Post category:Entrevistes

Dediquem aquest últim capítol de l’any de ‘Coses a Dir’ al benvolgut actor valencià Ferran Gadea.

Molt conegut pel seu paper de Tonet en L’Alquería Blanca, Gadea té una llarga trajectòria també sobre els escenaris.

El cinqué lliurament de la sèrie de ‘Coses a Dir’ ja està disponible a través del nostre canal oficial de Youtube. En aquesta ocasió entrevistem una vegada més als Cines Babel, al reconegut actor Ferran Gadea.

Membre d’una família de forners a Burjassot, en els noranta comença a estudiar interpretació a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València. Membre de la nostra Acadèmia des de 2020, Ferran Gadea ha desenvolupat la seua professió especialment en el teatre, però també ha treballat molt en cinema i televisió, pràcticament sense parar des que va començar la seua trajectòria professional. De sobres és conegut el seu personatge de Tonet en la reeixida sèrie d’À Punt, ‘L’Alquería Blanca’, la qual cosa ha propiciat que es guanye l’afecte del públic valencià.

El que fora a més president de l’Associació d’Actors i Actrius del País Valencià (AAPV), la seua vinculació amb la política és molt activa i reconeix que es pronuncia amb molt d’orgull i amb sentiment de deure com a ciutadà. Per a acabar, no dubta a animar a tot el sector de l’audiovisual valencià que s’unisca a l’Acadèmia.

Per a saber més, a continuació us deixem l’entrevista completa:

Entrevista a Ferran Gadea

Ferran Gadea (Burjassot, 1971) és un actor de teatre, cinema i televisió. Ferran és llicenciat en Art Dramàtic per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València. Sempre en continu aprenentatge, ha realitzat nombrosos cursos d’art dramàtic i interpretació amb Chema Cardeña, Mariano Barroso i Montxo Armendáriz. La seua experiència en teatre és molt àmplia, perquè ha participat en nombroses peces teatrals des que començara a la fi dels anys noranta amb Albena Teatre, destacant el seu paper en ‘El sopar dels idiotes’ (2017) que li va suposar el Premi AAPV a la Millor Interpretació Masculina de Teatre. En cinema l’hem pogut veure en pel·lícules com ‘Vivir dos veces’, de María Ripoll (guanyadora a millor llargmetratge de ficció en 2019); ‘Viva la vida’, de José Luis García Berlanga; ‘El Reino’, de Rodrigo Sorogoyen o ‘La chispa de la vida’ de Álex de la Iglesia. La seua llarga trajectòria en la pantalla petita li ha portat a interpretar suggestius papers en sèries tan conegudes com ‘’L’Aquería Blanca’, ‘Manos a la obra’, ‘La que se avecina’ o ‘Vergüenza’.