You are currently viewing AVAV SERÀ PRESENT EN LA IV TROBADA D’ACADÈMIES DE CINEMA
Iberismos

AVAV SERÀ PRESENT EN LA IV TROBADA D’ACADÈMIES DE CINEMA

Sota el títol ‘Iberismo’, l’Acadèmia de Cinema Català acull durant tres dies a les principals Acadèmies de Cinema i Audiovisual d’Espanya i Portugal.

Dimecres que ve 26 de maig comença la IV Trobada d’Acadèmies de Cinema, que enguany tindrà lloc a la ciutat de Barcelona. Després de l’anterior Trobada de la qual vam ser amfitrions al començament de 2020, l’organització d’aquesta cuarta edició serà a càrrec dels nostres companys i companyes de l’Acadèmia de Cinema Català, presidida per la productora Isona Passola.

A la Trobada acudiran com a representants d’AVAV Pep Llopis (president) i Laura Pérez Gómez (secretària tècnica). Allí ens reunirem amb representants de l’Academia de Cine de Andalucía, l’Academia de Cine Asturiano, l’Academia de Cine Aragonés, l’Acadèmia Galega do Audiovisual, l’Acadèmia Portuguesa de Cinema i per descomptat, amb la Junta Directiva i associats de l’Acadèmia de Cinema Català.

Durant dues intenses jornades, la proposta titulada Iberismo té com a principal objectiu intercanviar experiències i coneixements entre les diferents Acadèmies, així com articular accions coordinades per a la visibilització i el reconeixement de la diversitat cinematogràfica que representem. Com a convidats, participarem en xarrades, ponències a porta tancada i reunions en les quals es reflexionarà al voltant dels principals reptes als quals s’enfronten les seues organitzacions al cap d’un any complicat pel sector que ha accelerat canvis importants en el finançament, la producció, la distribució i l’exhibició de les obres cinematogràfiques. La conferència inaugural, que serà a carrec de l’historiador Ramón Villares, reivindicarà la diversitat cultural en la península a partir del concepte d’iberisme cultural.